Migreren naar Windows 10

AIMED Solutions helpt uw organisatie bij het maken en uitrollen van Windows 10 naar de Nieuwe Digitale Werkplek.

Het maken en configureren van een Operating System image is secuur en specialistisch werk. WIj hebben diverse organisaties ondersteund bij het definieren en uitrollen van een nieuw Windows image. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende tools zoals SCCM 2012, Symantec Ghost, etc.

Wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.


Gerelateerde nieuwsberichten:

Vergeet Windows 8.1-migratieplannen, zegt Gartner

Wie nu wil of moet migreren doet er beter aan een van de vroege overstappers naar Windows 10 te worden, zegt Gartner analist Steve Kleynhans in een rapport dat onlangs werd uitgebracht. Windows 10 is op een aantal aspecten beslist beter dan Windows 8.1 zoals beveiliging, beheer en gebruiksvriendelijkheid.

Voor veel bedrijven is de overstap naar Windows 8.1 geen reële optie. Ze hebben alle pc´s voorzien van Windows 7, dat nog tot januari 2020 door Microsoft wordt ondersteund met veiligheidspatches. Toch verwacht Gartner dat organisaties vanaf halverwege volgend jaar al beginnen met de overstap naar Windows 10. De druk zal ook vanuit software-ontwikkelaars komen, die met de nadruk die Microsoft legt op een snelle migratie naar Windows 10, ook hun eigen productontwikkeling zullen richten op Windows 10. 

Windows 10 Enterprise-release

Microsoft introduceert een aantal nieuwe 'enterprise'-gerelateerde functies van Windows 10.

De nieuwe functies komen zoals gebruikelijk eerst in het Insider-programma beschikbaar om ze door een grote groep testers aan de tand te laten voelen. De definitieve versie komt pas in de Enterprise-release eind 2015 naar de zakelijke gebruikers van Windows 10.

De nieuwe functies hebben onder meer te maken met extra beveiliging. Een van de nieuwe features is Enterprise Data Protection dat zorgt voor de encryptie van gegevens. Dat moet voorkomen dat apps op een ongeoorloofde manier toegang krijgen tot data die niet buiten het bedrijf mogen komen. Systeembeheerders krijgen via deze functie ook de mogelijkheid bedrijfsdata te wissen van apparatuur die in een Bring Your Own Device-programma is meegebracht. Privé-gegevens van de eigenaar van het apparaat worden bij zo'n wis-actie met rust gelaten. 

Ook in de categorie beveiliging valt Microsoft Passport, een mogelijkheid om Windows 10-clients zich aan te laten melden bij apps, servers en websites zonder de inloggegevens opnieuw te hoeven invoeren.

Bedrijfs-App Store

Een derde onderdeel dat Microsoft aankondigt, is Windows Store for Business. Deze aangepaste Windows Store stelt bedrijven in staat werknemers te laten shoppen in een eigen app-winkel, waarin ook de bedrijfseigen apps kunnen worden aangeboden naast een selectie van apps van derden. De bedrijfsapp-store heeft dezelfde look-and-feel als de standaard Windows Store.