Omschrijving

Scrum Master
Code:TR-SM

Scrum is met afstand de meest gebruikte methode binnen de Agile manier van werken. Met deze Scrum Master training leg je een solide basis om met Scrum aan de slag te gaan, met een focus op de rol van de Scrum Master.

De rollen van Scrum worden direct toegepast. Dus ja, je bent ook even Product Owner en development team. We laten je voelen wat de 3 pilaren van Scrum betekenen: Transparantie; inspectie; en adaptie. In twee dagen nemen we je mee op reis en laten je ervaren hoe je rol gaat worden in de praktijk. Als je al als Scrum Master werkt, dagen we je uit om een actieve rol in te vullen tijdens de training.

Ondanks dat Scrum uit de IT afkomstig is, hebben de trainers veel ervaring, dan wel een achtergrond in business omgevingen, om vanuit meerdere perspectieven de praktijkvoorbeelden mee te geven.

DOELSTELLING

 • Leer waarom een agile manier van werken meer kans van slagen heeft in grote complexe projecten.
 • Leer de plek van Scrum kennen binnen het Agile speelveld.
 • Leer de Scrum rollen kennen met een nadruk op die van de Scrum Master. Leer hoe een Scrum Master zowel als facilitator en als coach een zelforganiserend team helpt zich continue te verbeteren.
 • Leer de Scrum meetings kennen, je rol daarin als Scrum Master, en tal van praktische tips om deze effectief te laten verlopen.
 • Ervaar de kracht van relatief inschatten van werk en praktische technieken waarmee je je team ondersteunt.
 • Leer effectief backlogmanagement en hoe goede User Stories eruit zien.
 • Ervaar de kracht van een agile manier van planning, en welke rol empirisch meten in plaats van wishful thinking hierin speelt.
 • Maak kennis met krachtige metrics die het team helpen op koers te blijven, èn  stakeholders tevreden te houden.
 • Ontdek de eerste stappen hoe meerdere teams samenwerken kleine en grote organisaties

DOELGROEP

Ga je als Scrum Master aan de slag of oriënteer je je hierop, dan is deze training zeker voor jou bedoeld. Maar ook als je al enige tijd in de praktijk als Scrum Master aan de slag bent, en je bent op zoek naar verdieping en een theoretisch kader, kan deze training interessant voor je zijn.

De training biedt ook voor gehele Scrum teams of teamleden een goede basis. Ten slotte dient iedereen in een zelf-organiserend team de juiste kennis, vaardigheden, en tools te hebben.

Groeipad

Als Scrum Master heb je een mooi groeipad voor je. Van een startende Scrum Master naar misschien wel een Agile Team Coach. Deze Scrum Master training is bedoeld voor de beginnende en minder ervaren Scrum Masters tot 1 jaar ervaring. Heb je meer ervaring en wil je jezelf verder ontwikkelen, maak dan gebruik van onze advanced trainingen:

 • Scrum Master Advanced
 • Scrum Master in een Scaled omgeving
 • Agile coach

BENODIGDE VOORKENNIS

Voor deze basis Scrum Master training is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist. Maar ook als je al enige werkervaring in een Scrum omgeving hebt opgedaan, is deze training een zeer waardevolle verdieping.

INHOUD TRAINING

In deze training is het vooral doen! De trainer deelt uiteraard in ruime mate zijn kennis en ervaring, maar zet je zeker ook zelf aan het werk. Dat kan zijn om iets zelf uit te zoeken en te presenteren aan de groep; zelf iets ervaren in een opdracht of oefening; of in discussie te gaan over een onderwerp met andere deelnemers. Hierbij wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes waarbinnen je de opdrachten uitvoert.

Door deze manier van trainen behaal je het hoogte rendement. Je kunt de stof hierdoor beter verwerken en onthouden; en je bent succesvoller bij de toepassen van het Scrum in de praktijk.

De training is interactief opgezet, de trainers faciliteren als echte scrum masters de 2 dagen. Zij zullen de groep helpen om in beweging te blijven waarbij zelforganisatie te boventoon voert. Oftewel zij zijn het voorbeeld hoe je straks als scrum master met je eigen team aan de slag kan.

Taal van het materiaal is Engels, de training is in het Nederlands tenzij er niet Nederlandstalige deelnemers zijn.

Je krijgt twee enerverende dagen vol leren, dieper inzicht, en praktische voorbeelden over het toepassen van Scrum, van zeer ervaren trainers en agile coaches, èn van elkaar!

Certificering? De training helpt je je optimaal voor te bereiden op het behalen van een officieel Professioneel Scrum Master I certificaat bij Scrum.org. Kijk op Scrum.org voor de voorwaarden en test je huidige kennis met de gratis online assessment. De kosten van het examen zijn opgenomen in de kosten voor de training en bedragen $150,-.

Uiteraard denken we ook aan de inwendige mens: Versnaperingen, koffie en fris, en een lekkere lunch zijn inbegrepen.

Uiteraard kun je alles later nog eens rustig doornemen, want je krijgt een digitale kopie van alle gebruikte materialen.

DUUR

 • 2 dagen 

TRAININGSTIJDEN

 • De training begint de eerste dag om 09.30, de overige dagen starten we om 9.00 
 • De training eindigt iedere dag rond 16.30

 TARIEF (excl. btw)

 • € 1.495,00 per deelnemer

 CURSUSMATERIAAL

AIMED Academy maakt uit het oogpunt van MVO en always up to date gebruik van digitale lesmaterialen welke tijdens de training worden gepresenteerd op een extra beeldscherm. Daarnaast ontvangt u ook een trainingsmanual ter naslag. Optioneel kunt u de AIMED Academy Experience Kit bijbestellen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie

VERVOLGTRAJECT

Zie voor mogelijkheden de AIMED Academy website

 

Data & Inschrijven

Inhoud & Download

DOWNLOAD(S)

Download hieronder de volledige beschrijving van deze training.

Trainingsbeschrijving