Omschrijving

Lean Change Management
Code:TR-LCM

Verandering in organisaties kan lastig zijn. Ondanks het zorgvuldig opgestelde plan dat vooraf is gemaakt, blijken zaken anders te lopen. Wat te doen? Doorgaan met de verandering zoals gepland? De verandering terugdraaien? Dat zaken anders lopen dan gepland en hoe daar mee om te gaan, heeft het Agile en Lean gedachtegoed ons geleerd. Kunnen we de kennis van klassiek verandermanagement en Lean en Agile combineren?

Veel organisaties beseffen dat verandering belangrijk is om relevant te blijven. Wendbaarheid, adaptiveness, het zijn sleutelwoorden in onze hedendaagse complexe en snel veranderende wereld. Toch is de gekozen methode van verandering in organisaties vaak nog een traditionele planmatige aanpak. Lean Change Management verlegt de focus in verandermanagement van planmatig gedreven, naar feedback gedreven. In verandermanagement helpt het om een plan te hebben, maar het blindelings volgen van een plan is een garantie voor falen. Verandering is ook nooit klaar: De wereld om ons heen blijft in hoog tempo veranderen, en wij moeten mee. Lean Change Management helpt om continue verandering als kernvaardigheid van organisaties te ontwikkelen.

Lean Change Management verandert onze kijk op verandering fundamenteel.

DOELSTELLING

Begrijpen hoe agile en lean methodes toegepast kunnen worden op verandermanagement

 • Leren ‘weerstand tegen verandering’ te reframen naar ‘reactie op verandering’
 • Leren om een planmatige aanpak om te zetten naar een feedback gedreven aanpak
 • Leren gebruik te maken van lichtgewicht tools zoals een change canvas
 • Leren het vermogen tot continue verandering in te bouwen in organisaties
 • Ontwikkel je eigen framework voor verandering op maat

DOELGROEP

Deze training is voor iedereen die betrokken is of gaat worden bij een organisatieverandering, en op zoek is naar een succesvollere methode dan de vaak pijnlijke trage traditionele planmatige methodes.

 • Agile Coaches
 • Verandermanagers
 • Managers en leiders
 • Scrum Masters

BENODIGDE VOORKENNIS

Voor deze training is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

INHOUD TRAINING

In deze training is het veel doen! De trainer zal uiteraard zijn kennis delen, maar zet jezelf ook aan het werk. Dat kan zijn om iets zelf uit te zoeken en te presenteren aan de groep, zelf iets ervaren in een opdracht of in discussie gaan over een onderwerp met andere deelnemers. Hierbij wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes waarbinnen je de opdrachten uitvoert.

Door deze manier van trainen haal je het hoogte rendement er uit. Je kunt de stof hierdoor beter onthouden, hoger scoren op het examen en je bent succesvoller bij de toepassen van het Lean Change Management Framework.

Taal van het materiaal is Engels, de training is in het Nederlands, tenzij er Engelstalige deelnemers zijn.

In deze tweedaagse workshop leer je een moderne aanpak voor het introduceren en beheersen van veranderingen in jouw organisatie.

Dit doen we aan de hand van vijf thema’s:

 1. Lean Change Management© cyclus

 2. How People Experience Change

 3. How to Create Alignment for Change

 4. How to Design Change Experiments

 5. How to Architect your own change framework


DUUR

 • 2 dagen 

TRAININGSTIJDEN

 • De training begint de eerste dag om 09.30, de overige dagen starten we om 9.00 
 • De training eindigt iedere dag rond 16.30

 TARIEF (excl. btw)

 • € 1.350,00 per deelnemer

 CURSUSMATERIAAL

AIMED Academy maakt uit het oogpunt van MVO en always up to date gebruik van digitale lesmaterialen welke tijdens de training worden gepresenteerd op een extra beeldscherm. Daarnaast ontvangt u ook een trainingsmanual ter naslag. Optioneel kunt u de AIMED Academy Experience Kit bijbestellen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie

VERVOLGTRAJECT

Zie voor mogelijkheden de AIMED Academy website

 

Data & Inschrijven

Inhoud & Download

Download(s)

Download hieronder de volledige beschrijving van deze training.

Beschrijving_Lean_Change_Management.pdf