Omschrijving

Management 3.0
Code:TR-MAN30

Organisaties maken uitdagende tijden door. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en vraagt om wendbaarheid en aanpassingsvermogen. Steeds meer bedrijven zijn zich hiervan bewust en proberen hun organisaties hierop aan te passen. Tegelijkertijd zien we dat een agile manier van werken wordt opgeschaald, en breder toegepast dan binnen het IT domein. De hele organisatie gaat mee in de verandering. Dit vergt ook een andere rol, verantwoordelijkheid, en aanpak van managers en leiders.

De Management 3.0 training geeft invulling aan de vorm van (agile) leiderschap die hoort bij wendbare en agile organisaties. Een invulling waarbinnen delegatie en empowerment van teams een belangrijke rol speelt; motivatie en engagement van medewerkers gekoppeld wordt aan purpose en waardes; continue leren een belangrijke voorwaarde is; en waarbinnen het managen van verandering een geheel nieuwe invulling krijgt.

Bovenstaande vraagt veel van managers. Je zult nieuwe technieken leren en wellichte “oude” moeten ontleren. In 2 dagen nemen we je mee op deze action-packed reis, behandelen we het theoretisch kader en de toepassingen in de dagelijkse praktijk.

DOELSTELLING

Leer begrijpen welke uitdagingen organisaties hebben in een steeds sneller veranderende wereld, en welke rol management en leiders hierin spelen.

 • Leer jezelf kennen als leider: “Wat voor stijl in communicatie en conflicten hanteer ik?” “Hoe kom ik bedoeld of onbedoeld over en welk effect heeft dat?”
 • Leer begrijpen hoe mentale modellen ons zowel helpen met leren en beslissen, als ons in de weg staan bij het creëren van innovatieve oplossingen.
 • Leer hoe Systems Thinking ons verder brengt dan symptoombestrijding en suboptimale oplossingen. Leer de verassende verbanden tussen oorzaak en gevolg in complexe situaties.
 • Leer het onderscheid tussen compliance en echte engagement van medewerkers, en hoe je dit als leider bereikt.
 • Leer begrijpen waarom medewerkers alleen zelf kunnen kiezen om gemotiveerd en geëngageerd te zijn, maar hoe je als leider wel de juiste omstandigheden kunt creëren. Leer begrijpen, ondersteund door onderzoek, waarom traditionele manier om mensen te motiveren bij de hedendaagse complexe taken niet meer werkt.
 • Leer wat empowerment van teams en individuen echt inhoudt, en hoe je besluitvorming zover als verantwoordelijk kunt decentraliseren.
 • Leer het belang begrijpen van purpose & values voor wendbare organisaties, en hoe een organisatie die zich laat leiden door purpose simpelweg beter presteert.
 • Leer het belang van continue leren, hoe je een lerende organisatie creëert, en de uitdagingen van baanbrekende innovatie.
 • Verkrijg inzicht in hoe een wendbare, agile, adaptieve organisatie er nou eigenlijk uitziet. Neem concrete principes en voorbeelden meer naar je eigen organisatie.
 • Vervang een top-down planmatige aanpak van organisatieverandering door een lean aanpak gebaseerd op experimenteren en feedback.

DOELGROEP

De Management 3.0 training is gericht op iedereen die open staat voor een andere manier van leidinggeven die beter aansluit bij moderne wendbare organisaties. Denk hierbij aan:

 • Team Managers
 • Afdelingsmanagers
 • Development Managers
 • Product Managers
 • Scrum Masters, Product Owners en Agile Coaches
 • Human Resource specialisten

BENODIGDE VOORKENNIS

Voor de Management 3.0 training is geen specifieke voorkennis vereist. Werkervaring als (team/afdeling)manager, coach of HR medewerker is aan te raden.

INHOUD TRAINING

In deze training is het vooral doen! De trainer deelt uiteraard in ruime mate zijn kennis en ervaring, maar zet je zeker ook zelf aan het werk. Dat kan zijn om iets zelf uit te zoeken en te presenteren aan de groep; zelf iets ervaren in een opdracht of oefening; of in discussie te gaan over een onderwerp met andere deelnemers. Hierbij wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes waarbinnen je de opdrachten uitvoert en ervaring zult opdoen met de innovatieve games en oefeningen van Management 3.0.

Door deze manier van trainen behaal je het hoogte rendement. Je kunt de stof hierdoor beter verwerken en onthouden; en je bent succesvoller bij de toepassen van Management 3.0 in de praktijk.

Onze trainers brengen veel praktijkervaring in, en uiteraard profiteer je van de ervaring en inzichten van de andere deelnemers. We geven je ook de kans om concrete cases en uitdagingen uit jouw praktijk in te brengen, en met nieuwe ideeën en oplossingen te vertrekken.

Taal van het materiaal is Engels, de training is in het Nederlands tenzij er niet Nederlandstalige deelnemers

De training is onderverdeeld in een aantal modules:

 • In de Management & Leadership module introduceren we de nieuwe stijl leiderschap en management. We laten je daarnaast jezelf als leider ontdekken en introduceren daartoe de kracht en onmacht van mental models.
 • In de Systems Thinking module gaan we in op de voor ons belangrijkste stroming binnen Complexity Thinking. Leer de verrassende gevolgen van het alom ingebakken efficiency denken; ervaar hoe lineair en korte termijn denken in oorzaak en gevolg leidt tot suboptimale of zelfs ronduit averechtse oplossingen.
 • In de Empowerment module behandelen we wat empowerment en decentralisatie van besluitvorming nou echt is; waarom het belangrijk is; en hoe je dat aanpakt.
 • De Let Purpose and Values guide you module legt uit hoe purpose en values richting geven aan een organisatie die besluitvorming ver durft te decentraliseren; en hoe een goede purpose en valueset te ontwikkelen. Daarnaast wordt het verband tussen purpose, motivatie en engagement helder. En welke rol speelt leiderschap daar nou in?
 • In de Adaptive Organization module komt samen hoe we dit alles nou organiseren. Hoe ziet een wendbare organisatie eruit en wat is de rol van management?
 • Ten slotte helpen we je op weg met een succesvolle transitie door de introductie van de Lean Change Management methode.

DUUR

 • 2 dagen 

TRAININGSTIJDEN

 • De training begint de eerste dag om 09.30, de overige dagen starten we om 9.00 
 • De training eindigt iedere dag rond 16.30

 TARIEF (excl. btw)

 • € 1.350,00 per deelnemer

 CURSUSMATERIAAL

AIMED Academy maakt uit het oogpunt van MVO en always up to date gebruik van digitale lesmaterialen welke tijdens de training worden gepresenteerd op een extra beeldscherm. Daarnaast ontvangt u ook een trainingsmanual ter naslag. Optioneel kunt u de AIMED Academy Experience Kit bijbestellen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie

VERVOLGTRAJECT

Zie voor mogelijkheden de AIMED Academy website

 

Data & Inschrijven

Inhoud & Download

Download(s)

Download hieronder de volledige beschrijving van deze training.

Beschrijving_Management_3.0.docx.pdf